вгору

Нове поле розробника – для коректного відображення операцій з придбання необоротних активів у звітності з ПДВ

Як ми вже повідомляли, з 01.05.2023 р. платники податків звітуватимуть за новою формою декларації з ПДВ (ідентифікатор форми J/F0200124). Перший звітний період – квітень 2023 р. Зміни впроваджені наказом Мінфіну від 28.12.2022 р. № 463.

Зокрема, у додатку 1 до декларації з ПДВ (J/F0200524) з’явились нові поля, пов’язані з операціями з необоротними активами. Для зручності користувачів для автоматичного заповнення окремих полів звітності у M.E.Doc удосконалено існуючий функціонал. Розглянемо, як це виглядатиме для отриманих ПН.

Нове поле розробника у податковій накладній/розрахунку коригування

Доробки в ПН/РК, а саме нове поле розробника “Придбання необорот. акт.” (рис. 1) зроблено для відображення таких ПН/РК у додатку 1 декларації з ПДВ. 

Важливо! Відмітку у новому полі, наприклад, “Х” можна поставити при відкритті ПН/РК із Реєстру виданих та отриманих податкових накладних із розділу Відсутнє у реєстрі.

Рис. 1

Така відмітка перенесе інформацію щодо такої ПН/РК спочатку у Реєстр виданих та отриманих податкових накладних – у нову колонку (рис. 2), а потім, при формуванні Додатка 1 сума ПДВ, що включена до податкового кредиту за придбання необоротних активів, буде автоматично виділена в окремий рядок у таблицях 2.1 для ПН (рис. 3) або 2.2 для РК Розділу II “Податковий кредит” додатка 1 до декларації ПДВ.

Рис. 2

Рис. 3

Як бачите – зроблено все просто, з турботою про наших користувачів.

Про правильне заповнення нової форми ПН читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.