вгору

Облікова ставка НБУ залишається на рівні 6%

Правління Нацбанку ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних з 11.12.2020 року.  Про це зазначено на сайті НБУ.

Як зазначили в НБУ, з одного боку, це не змінює стимулюючий характер монетарної політики, що є важливим для відновлення економіки, а з іншого – й надалі сприятиме збереженню помірних темпів інфляції.

Анонсовані Урядом карантинні обмеження на січень 2021 року, за оцінками НБУ, несуттєво впливатимуть на економічну активність, споживчий попит та, відповідно, інфляцію. Водночас збалансована монетарна та фіскальна політики сприятимуть не тільки поверненню до економічного зростання, але й збереженню помірних темпів інфляції надалі.

НБУ очікує входження інфляції в цільовий діапазон 5%+/-1 в.п. до кінця року.

Співпраця з Фондом залишається фундаментом для відновлення української економіки. Фінансування від МВФ та інших міжнародних партнерів є критично важливим для здійснення запланованих бюджетних видатків. Без цієї підтримки фіскальний імпульс, необхідний для пожвавлення економіки, буде значно меншим, а відновлення – повільнішим.

Наступне засідання Правління НБУ з питань монетарної політики відбудеться 21 січня 2021 року відповідно до затвердженого та оприлюдненого графіка.

Нагадаємо, що з 12.06.2020 р. облікова ставка зберігається на рівні 6%.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.