вгору

Обрати спрощену систему та добровільну реєстрацію платником ПДВ тепер можна при держреєстрації в ЄДР

Мін’юст проінформував про можливість обрання з 17.08.2020 р. спрощеної системи оподаткування та/або добровільної реєстрації як платника ПДВ та/або включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій шляхом заповнення відповідних сторінок заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. Це стало доступним завдяки виконанню положень наказу Мін’юсту від 19.05.2020 р. № № 1716/5 «Про оновлення форм заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».

 Отже, під час держреєстрації створення юрособи (у т. ч. в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу) вже не потрібно заповнювати та подавати окремі заяви. Для цього необхідно лише заповнити відповідну сторінку заяви у сфері державної реєстрації.

Однак, до внесення відповідних законодавчих змін у разі проведення держреєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, продовжують подаватися окремі заяви про обрання юридичною особою спрощеної системи оподаткування та/або про добровільну реєстрацію як платника ПДВ, та/або про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій за формами, затвердженими відповідно до законодавства.

Про те, що оновлений ЄДР вже працює з 19.00 год.11.08.2020 р., читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.

М.E.Doc, Блог бухгалтера