вгору

Оперативний режим фінансування лікарняних та декретних

На сайті Фонд соціального страхування України (далі – ФССУ) розміщена інформація, в якій зазначено, що ФССУ здійснює фінансування заяв-розрахунків на виплату матеріального забезпечення застрахованим особам упродовж одного робочого дня. Зокрема, в оперативному режимі фінансуються допомога по тимчасовій втраті працездатності (оплата за лікарняними) і допомога по вагітності та пологах.

ФССУ профінансував заяви-розрахунки, подані роботодавцями по 13 липня 2020 р. (включно) в обсязі 100%. Загалом сьогодні ФССУ направив 44,9 млн гривень на виплати працюючим, з них:

  • на допомогу по тимчасовій втраті працездатності – 26,05 млн грн;
  • допомогу по вагітності та пологах – 18,2 млн грн;
  • допомогу на поховання – 0,21 млн грн;
  • допомогу по тимчасовій непрацездатності, пов’язаній з виробництвом – 0,44 млн грн.

! Відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування фінансування матеріального забезпечення має здійснюватись протягом 10 робочих днів з моменту прийняття заяви-розрахунку.

Нагадаємо нашим користувачам, що Заяву-розрахунок до ФСС можна подати через програму M.E.Doc (ідентифікатор форми С1100101).

Про те, як отримати лікарняний під час карантину, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.