вгору

Оприлюднено проєкт плану комплексних перевірок бізнесу на 2021 рік

На Інспекційному порталі з’явився проєкт плану комплексних перевірок суб’єктів господарювання на 2021 рік. За наведеним проєктом, планують здійснити 43542 комплексних перевірки суб’єктів господарювання. Проєкт плану можна переглянути або завантажити у форматі xls. Про початок кампанії з планування заходів державного нагляду (контролю) на 2021 рік ми повідомляли у матеріалі.

Нагадуємо, що планові заходи здійснення державного нагляду (контролю) здійснюються відповідно до ст. 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 р. № 877-V (далі – Закон № 877). Так, згідно з ч. 1 ст. 5 цього Закону планові заходи здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються органом державного нагляду (контролю) не пізніше 1 грудня року, що передує плановому. При цьому внесення змін до річних планів не допускається, крім випадків зміни найменування субєкта господарювання та виправлення технічних помилок.

Внесення одного й того самого суб’єкта господарювання до планів здійснення заходів державного нагляду (контролю) різних органів державного нагляду (контролю) є підставою для проведення щодо такого суб’єкта господарювання комплексного планового заходу державного нагляду (контролю).

 Суб’єкт господарювання має право відмовитися від проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю) шляхом письмового звернення до Державної регуляторної служби (далі – ДРС). У такому разі перевірка такого суб’єкта господарювання проводиться згідно з річними планами органів держнагляду (контролю).

Проєкт плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) формується інтегрованою автоматизованою системою державного нагляду (контролю).

У разі виникнення потреби у внесенні змін до сформованого проєкту плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) щодо узгоджених між органами державного нагляду (контролю) інших дат початку та строків здійснення комплексних планових заходів державного нагляду (контролю) органи державного нагляду (контролю) звертаються письмово з відповідними пропозиціями не пізніше 1 листопада року, що передує плановому, до ДРС, яка має право вносити такі зміни до інтегрованої автоматизованої системи держнагляду (контролю).

Остаточний план здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на відповідний плановий період для всіх органів державного нагляду (контролю) затверджує ДРС, оприлюднює на своєму офіційному вебсайті та вносить відомості до інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) до 15 листопада року, що передує плановому.

Річні плани здійснення планових заходів держнагляду (контролю) на відповідний плановий період з урахуванням узгоджених дат початку та строків здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) затверджують органи державного нагляду (контролю), оприлюднюють на своїх офіційних вебсайтах та вносять відомості до інтегрованої автоматизованої системи держнагляду (контролю) до 1 грудня року, що передує плановому.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.