вгору

Особливі умови оподаткування для резидентів Дія City

Нагадаємо, що 1 січня 2022 р. набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» від 14.12.2021 № 1946-ІХ. Ця дата вважається стартом Дія Сіті.

ДПСУ зазначає про необхідність дотримання граничних термінів подання Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування (далі - Заява).

Заява подається до контролюючого органу за податковою адресою засобами електронного зв’язку в електронній формі (у т. ч. до уповноваженого органу під час звернення про набуття статусу резидента Дія Сіті у порядку, встановленому Законом України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні») з дотриманням вимог розділу ІІ Податкового кодексу України (далі - ПКУ) та Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги» не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, а у разі відмови від оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах резидента Дія Сіті не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного року.

Розгляд Заяви здійснюється контролюючим органом після її надходження засобами електронного зв’язку в електронній формі.

Рішення про погодження (відмову у погодженні) Заяви надсилається юридичній особі у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ.

Підставами для відмови у погодженні Заяви контролюючим органом є:

  • відсутність платника податків в реєстрі Дія Сіті;
  • Заява подана з порушенням термінів;
  • здійснення переходу платника податку на прибуток підприємств на загальних підставах на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на  особливих умовах понад одного разу протягом календарного року.

! Нагадаємо, що Мінфін наказом «Про затвердження форми Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування та Порядку подання та розгляду такої Заяви» від 17.03.2022 р. № 99 затвердив форму Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування та Порядок подання та розгляду Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування.

Для переходу юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах слід скористатися формою Заяви (ідентифікатор форми - J1309001).

Про вимоги до резидента Дія Сіті читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.