вгору

ПДВ: які медичні товари та коли звільняються від оподаткування

Нагадаємо нашим читачам, що згідно з п. 71 підрозд. 2 розд. ХХ Податкового кодексу України на період карантину звільняються від оподаткування ПДВ операцій з постачання на митній території України товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Перелік товарів, які звільнені від оподаткування ПДВ відповідно до п. 71 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ, визначено постановою КМУ від 20.03.2020 року №  224 (далі – Перелік № 224).

Отже, вартість товарів, що включені до Переліку № 224, з 17.03.2020 визначається без ПДВ, тобто з дати запровадження цієї пільги. Ця норма законодавства застосовується незалежно від того, чи містять договори та первинні документи, складені на постачання таких товарів, положення щодо необхідності нарахування ПДВ чи ні, а також незалежно від дати укладення таких договорів.

Про це повідомили податківці ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Також про особливості надання та застосування карантинних пільг з ПДВ читайте  у  Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.

Медок, новини