вгору

Перенесення строків оприлюднення фінзвітності з аудиторським висновком: є законопроєкт

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт «Про внесення змін до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність" (щодо термінів оприлюднення фінансової звітності та аудиторських висновків)» від 05.08.2020 р. № 3957.

Що передбачено?

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, пропонується внести зміни до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність» від 16.07.1999 р. № 996-XIV, що передбачають перенесення максимальних термінів оприлюднення річної фінзвітності разом з аудиторським висновком:

  • cуб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузяхз 30 квітня на 01 жовтня року, що настає за звітним;
  • великих та середніх підприємствз 01 червня на 01 жовтня року, що настає за звітним періодом.

Метою законопроєкту є покращення якості річної звітності та аудиторських звітів зазначених суб’єктів господарювання шляхом збільшення граничних строків для їх оприлюднення та надання СГ більше часу для якісної їхньої підготовки.

У разі прийняття Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадуємо нашим користувачам, що у програмі M.E.Doc реалізовано новий модуль Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL). Він призначений для підприємств, які складають фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ).

Більше про фінансову звітність за МСФЗ у новому електронному форматі XBRL читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc. Приєднуйтесь до нашого Telegram-каналу.

M.E.Doc, Блог бухгалтера