вгору

Підсумки тижня з 1 по 5 січня 2024 року

У ВРУ зареєстровано законопроект, яким передбачається, зокрема, скасувати відповідальність за помилкове зазначення платником податків у платіжних документах неправильного бюджетного рахунку отримувача коштів. 

Пресслужба Апарату ВРУ роз’яснила, що з 24.12.2023 набули чинності зміни щодо надання відпусток. Зокрема, збільшено кількість днів відпустки без збереження заробітної плати за сімейними обставинами та з інших причин – з 15 до 30 календарних днів. 

Уряд збільшив строки і розміри надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (далі ВПО) та ВПО з інвалідністю. 

Також Уряд затвердив перелік товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2024 рік. 

Мінфін пропонує внести зміни до Методичних рекомендацій щодо заповнення форм фінансової звітності. 

Мінагрополітики повідомило, що з 01.01.2024 року розпочався другий етап ринку землі, який передбачає дозвіл продажу землі юрособам. 

Нацбанк ухвалив модельний статут та врегулював особливості діяльності об’єднаних кредитних спілок відповідно до Закону України «Про кредитні спілки». 

З 29.12.2023 року Нацбанк пом'якшує низку обмежень для населення та бізнесу, щоб спростити отримання грошової допомоги українцями, збільшити можливості для експорту та імпорту електроенергії. 

Зверніть увагу, що з 01.01.2024 року введено в дію оновлені реквізити бюджетних рахунків для зарахування коштів по кодам класифікації доходів для деяких податків. 

Більше матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та нашому Telegram-каналі.