вгору

Збільшення компенсації за працевлаштування фахівців ВПО та ВПО з інвалідністю

На сайті Уряду розміщено інформацію про збільшення строків і розмірів надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (далі - ВПО) та ВПО з інвалідністю. Ці зміни передбачені постановою КМУ від 27.12.2023 р. № 1390. 

Так, Уряд збільшив загальну тривалість надання компенсації витрат з 2-х до 3-х місяців роботодавцю за працевлаштування ВПО та до 6-ти місяців – за працевлаштування ВПО осіб з інвалідністю.  

Також зміниться і сам розмір компенсацій. Це пов'язано з тим, що з 01.01.2024 р. змінюється розмір мінімальної зарплати і складатиме 7100 грн, а з 1 квітня – 8000 грн.  

Якщо роботодавець приймає на роботу ВПО, то наступного року він має право отримати право на компенсацію до 24000 грн за таку особу і до 48000 грн, якщо це буде ВПО з інвалідністю, на кожного такого працівника.   

Про компенсація витрат за працевлаштування ВПО ФОП-загальнику та виплати ВПО тепер призначатимуться на сімʼю, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.