вгору

Підсумки тижня з 11 по 15 грудня 2023 року

На минулому тижні стався масштабний збій Київстар. Податківці з цього приводу повідомили, що фіскальний сервер ДПС працює в штатному режимі. Користувачі ПРРО, які для зв’язку з фіскальним сервером ДПС використовують засоби оператора «Київстар», до відновлення його стабільної роботи та для безперервного проведення розрахункових операцій можуть перейти у режим офлайн. 

Кабмін вніс зміни до процедури перевірок органів ліцензування Державною регуляторною службою. 

Мінфін розробив проект змін до форми розрахункових документів, якими, зокрема, передбачено можливість спростити назву товару у фіскальному касовому чеку та використання для визначення групи товарів чи послуг ДК 016:2010. 

Також Мінфін оприлюднив проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок акцизного податку на тютюнові вироби. Зокрема, передбачено поступове, починаючи з 01.07.2024 по 31.12.2027, щорічне підвищення ставок акцизного податку. 

Держказначейство повідомило, що останнім днем проведення платежів за видатками клієнтів органів Казначейства в бюджетному 2023 році є 27 грудня 2023 року.  

Нацбанк знизив облікову ставку з 16% до 15% із 15 грудня 2023 року.  

ДП «ДержавтотрансНДІпроект» розроблено Методичні рекомендації з нормування витрат палива, електричної енергії, мастильних, інших експлуатаційних матеріалів автомобілями та технікою.  

ДПСУ оприлюднила:  

Крім того ДПСУ оновила станом на 11.12.2023 року розділ І та розділ ІІ плану-графіка податкових перевірок. В оновленій версії налічується 1017 позицій, що дещо менше, ніж у попередньому варіанті плану-графіка. 

Більше матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та нашому Telegram-каналі.