вгору

Підсумки тижня з 20 по 24 липня 2020 року

Уряд ухвалив рішення щодо продовження адаптивного карантину до кінця літа. В залежності від епідемічної ситуації у регіоні встановлюватиметься зелений, жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки. Для кожної такої зони діють свої обмеження.

Також на минулому тижні в Україні відбулась реформа адміністративно-територіального устрою. Було утворено 136 нових районів та ліквідовано існуючі 490 районів. Відповідна постанова ВРУ набрала чинності 19.07.2020 року.

Правління НБУ ухвалило рішення з 24.07.2020 року залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних. Наступне засідання НБУ з питань монетарної політики відбудеться 03.09.2020 року.

Зверніть увагу! Мін’юст повідомив, що ЄДР не працюватиме з 05 по 16 серпня 2020 року, а тому радить запланувати проведення реєстраційних дій (реєстрацію юридичних осіб та ФОП, зміну директора, внесення змін до зареєстрованих даних тощо) до 05 серпня або ж після 16 серпня 2020 року.

З 16.07.2020 року діють зміни, відповідно до яких право на допомогу по частковому безробіттю мають працівники, які перебували під час карантину у відпустці без збереження зарплати. Для цього роботодавець повинен надати до Центру зайнятості відповідний пакет документів.

Прийнято у новій редакції Закон про сільськогосподарську кооперацію,  яким врегульовано ключові питання створення та діяльності сільськогосподарських кооперативів в Україні.

Уряд вніс зміни у порядок роботи СЕАРП та СЕ, які збільшують контроль обліку палива.

Нагадаємо, що з 01.08.2020 р. використання програмного РРО стане можливим нарівні з класичним. У зв’язку з цим Уряд затвердив низку постанов, якими визначаються вимоги до програмних РРО.

Пропонуємо нашим читачам у зручній табличній формі переглянути основні відмінності між класичним та програмним РРО.

До речі, ФОП-платникам єдиного податку можуть дозволити не застосовувати РРО. Відповідний законопроєкт знаходиться на розгляді у ВРУ.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.