вгору

Підсумки тижня з 20 по 24 лютого 2023 року

Мінреінтеграції були внесені чергові зміни до переліку територій бойових дій та ТОТ. Нагадуємо, що цей Перелік не визнається ДПСУ для цілей оподаткування, оскільки згідно з ПКУ ключовою умовою можливості застосування платниками особливостей оподаткування є перелік територій, визначений саме Кабінетом Міністрів України.

Мінфіном затверджено зміни до Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН. Зміни наберуть чинності через 15 днів з дня офіційного опублікування, тобто з 08.03.2023 р.

Держпраці нагадала, що у 2023 році у роботодавця відсутній обов’язок нараховувати індексацію заробітної плати працівникам, незалежно від того, коли у працівника виникне чи виникло право на індексацію.

Також Держпраці надала роз'яснення про те:

Мінекономіки оприлюднило на своєму сайті проект Закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення державного ринкового нагляду та системи технічного регулювання”. Законопроект розроблено відповідно до вимог ЄС.

Податківці нагадали:

  • за 2022 рік декларація з податку на прибуток подається за оновленою формою. Граничний строк подання – 01.03.2023 рік. Про іншу звітність, яка подається до 01.03.2023 року дивіться тут.

Крім того ДПС надала роз’яснення з таких питань:

Більше корисних новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.