вгору

Підсумки тижня з 21 по 25 грудня 2020 року

До Нового року залишається лише декілька днів. Цей передноворічний тиждень буде коротким. 01.01.2021 року (п’ятниця) – офіційний вихідний святковий день – Новий рік, 31.12.2020 року – передсвятковий робочий день, коротший на 1 годину.

Ознайомтесь з графіком роботи банків на новорічні свята у нашому матеріалі. Також нагадаємо, як у 2021 році Уряд рекомендує перенести робочі дні.

Не забудьте під час нарахування грудневої зарплати провести перерахунок ПДФО за наслідками 2020 року. Про основні моменти такого перерахунку читайте тут.

Ми підготували для Вас шпаргалку основні показники для бухгалтера на 2021 рік, які залежать від мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму.

Звертаємо увагу, що з 01.01.2021 року запроваджуються нові рахунки для сплати податків, зборів та ЄСВ. Кошти, сплачені на старі рахунки, повертатимуться платникам, як нез’ясовані надходження. Отже, будьте уважними!

Уряд вніс зміни до Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру.

Мінфін вніс зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість. Положення привели у відповідність до норм Податкового кодексу України.

Держстат повідомив про зміни у поданні форм державних статистичних спостережень до органів державної статистики на 2021 рік.

ФСС оприлюднив плани-графіки перевірок на І квартал 2021 року, а ДПС оприлюднила план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2021 рік.

Також ДПС внесла зміни до реєстру ВПП на 2021 рік. З переліку виключено 4 юридичних особи.

Підприємцям податківці надали роз’яснення про нюанси заповнення річного звіту з ЄСВ (Д5) з урахуванням карантинного звільнення від нарахування та сплати ЄСВ.

І наостанок, про глінтвейн ;) У разі продажу глінтвейну необхідно придбати ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями. Про це нагадали в Офісі ВПП ДПС.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.