вгору

Реєстр великих платників податків на 2021 рік оновлено

ДПС наказом від 22.12.2020 р. № 745 внесла зміни до реєстру ВПП на 2021 рік. До оновленого реєстру потрапила 1371 юридична особа. Нагадуємо, що первісний перелік на 2021 рік налічував 1375 юридичних осіб, про що ми повідомляли у матеріалі. Тобто, наразі перелік скорочено на 4 суб’єкта господарювання.

Відповідно до пп. 14.1.24 Податкового кодексу України великий платник податків – це юридична особа або постійне представництво нерезидента на території України, у якої обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує еквівалент 50 млн євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом НБУ за той самий період, або загальна сума податків, зборів, платежів, сплачених до Держбюджету України, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, крім митних платежів, за такий самий період перевищує еквівалент 1,5 млн євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом НБУ за той самий період.

Про те, що порядок надання великими платниками податків електронних документів під час перевірок зазнав змін, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.