вгору

Підсумки тижня з 22 по 25 червня 2021 року

Шановні користувачі! Щиро вітаємо Вас з Днем Конституції України. Бажаємо миру та благополуччя, міцного здоров’я, успіхів у праці.

Цей робочий тиждень буде коротшим на один день, завдяки тому, що 28 червня День Конституції (понеділок) – вихідний (святковий) день. Докладніше про це – у нашому матеріалі.

Нагадаємо, що з 10 червня діє електронна трудова книжка. Дізнайтесь, на що звертати увагу роботодавцю.

З 01.07.2021 р. збільшується прожитковий мінімум для всіх груп населення. Це вплине на деякі важливі показники, зокрема, на розміри індексації зарплати, допомоги по вагітності та пологах, допомоги по безробіттю тощо.

Крім того, з 1 липня Держпраці у взаємодії з ДПС розпочне інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників.

Нацбанк визначив порядок роботи банківської системи України у зв’язку з перенесенням робочих днів у 2021 року. Дні роботи банківської системи у 2021 році переносяться з: понеділка 23 серпня – на суботу 28 серпня; п’ятниці 15 жовтня – на суботу 23 жовтня.

Мінфін оприлюднив проєкт Закону щодо внесення змін до Закону про бухоблік та фінансову звітність, яким планують внести зміни, зокрема, у порядок оприлюднення фінзвітності, запровадити категорії груп материнського підприємства та його дочірніх підприємств тощо.

Податківці надали роз’яснення щодо заповнення нової форми Звіту про контрольовані операції.

Також пропонуємо до Вашої уваги корисну статтю про валідацію даних звітності МСФЗ, яку ми підготували для підприємств, які повинні подавати фінзвітність на основі таксономії.