вгору

Підсумки тижня з 23 по 27 жовтня 2023 р.

Нагадаємо нашим читачам, що з 29 жовтня Україна переходить на зимовий час – годинники потрібно перевести на годину назад. 

У ВРУ зареєстровано законопроекти: 

  • щодо запровадження спеціального режиму оподаткування доходів, отриманих фізичними особами від здійснення окремих видів діяльності (законопроект від 20.10.2023 р. № 10166); 
  • щодо заборони продажу програмного забезпечення, при створенні якого було використано програмний код, написаний мовою країни агресора на території Україні. Мова йде про програмне забезпечення на базі 1С (законопроект від 24.10.2023 р. № 10186). 

Уряд вніс зміни: 

  • для держслужбовців до Порядку розірвання трудового договору. Порядок доповнено новою підставою – припиненням державної служби у звʼязку з неможливістю виконання державним службовцем службових обовʼязків за станом здоровʼя за наявності медичного висновку.  
  • щодо забезпечення населення продовольчими товарами в умовах воєнного стану. Зміни стосуються соціально незахищених осіб. Крім того, надано можливість забезпечити компенсацію суб’єктам зберігання зерна та/або переробникам вартості послуг із зберігання та/або переробки зерна за рахунок коштів місцевих бюджетів. 

НБУ з 27.10.2023 року знизив облікову ставку до 16%. 

ДПСУ затвердила реєстр великих платників податків на 2024 рік. 

Більше матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та нашому Telegram-каналі.