вгору

Вартість акцизних марок на алкоголь та тютюнові вироби оновлено

КМУ постановою від 07.04.2023 р. № 303 (далі – Постанова № 303) вніс зміни до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв, тютюнових виробів і рідин, що використовуються в електронних сигаретах в частині збільшення розміру плати за марки акцизного податку.

Так, згідно зі змінами розмір плати за одну марку для алкогольних напоїв становить 0,3537 грн, для тютюнових виробів, тютюновмісних виробів для електричного нагрівання (ТВЕН) за допомогою підігрівача з електронним управлінням і рідин, що використовуються в електронних сигаретах, – 0,1643 грн.

Постанова № 303 набрала чинності з 12.04.2023 р. З цієї дати діють нові розміри вартості акцизних марок.

Метою нормативного акта є перегляд розміру плати за марки акцизного податку для алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, для покриття витрат, пов’язаних з їх виробництвом, зберіганням та реалізацією. 

Про це повідомило ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, відповідно до п. 14.1.107 Податкового кодексу України марка акцизного податку – спеціальний знак для маркування алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в e-сигаретах, віднесений до документів суворого обліку, який підтверджує сплату акцизу, легальність ввезення та реалізації на території України цих виробів.

Про те, які алкогольні напої та тютюнові вироби вважаються немаркованими, та про обов’язкові реквізити МАП та відповідальність, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.