вгору

Підсумки тижня з 25 по 29 жовтня 2021 року

Нагадуємо нашим читачам, що о 4 ранку 31 жовтня Україна перейшла на зимовий час – стрілки годинників переведено на одну годину назад.

А найважливіші новини такі.

З 1 листопада Київ у «червоній» зоні. З цієї дати в столиці застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня епідемічної небезпеки та, крім того, - додаткові заборони. Зокрема, штраф за проїзд в громадському транспорті без наявності сертифікату або ПЛР-тесту становитиме від 17 до 34 тис грн. Конкретний розмір визначатиме суд.

З 30 жовтня в Україні до «червоної» зони епіднебезпеки також переходять Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Хмельницька, Чернігівська та Львівська області. Дані по всім областям дивіться на сайті МОЗ.

Уряд ввів нові карантинні заборони. Одна з нових заборон – Уряд зобов’язав роботодавців з 08.11.2021 року відсторонювати від роботи невакцинованих працівників, які визначені Переліком КМУ, крім тих, які надали медичний висновок про наявність протипоказань до вакцинації проти СOVID-19.

Мінфін з 01.01.2022 року планує внести зміни до деяких форм фінзвітності в держорганах. Відповідний проєкт наказу оприлюднено на сайті Мінфіну.

Держпраці та ДПС проведуть перевірки роботодавців, які отримали дозвіл на застосування праці іноземців.

ДПСУ розміщено проєкт наказу Мінфіну, яким планують внести зміни до Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів.

Про граничні строки подання звітності та сплати податків у листопаді 2021 року – дізнайтесь з нашого Податкового календаря.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.