вгору

Підсумки тижня з 27 по 31 липня 2020 року

Розпочався серпень, отже бухгалтерам пора звітувати за ІІ квартал 2020 року. Про граничні строки подання декларацій та сплату податків у серпні 2020 року дивіться у Податковому календарі.

З 1 по 31 серпня 2020 року діє адаптивний карантин за новими правилами. Тепер, залежно від епідситуації в країні, встановлюватимуть «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень у окремих регіонах. Найбільш небезпечний – червоний регіон, відповідно, там буде більше всього заборон.

Під час карантину дозволено не вести Книгу обліку доходів ФОП, якщо ведення зазначених книг повинне розпочатися після встановлення карантину. Також можна не проходити медогляд працівників, зайнятих на важких роботах. Докладніше про це – у нашому матеріалі.

Нагадаємо, що з 01.08.2020 року можна застосовувати програмні РРО на рівні із класичними. Наша компанія, як найбільший вендор електронних послуг, не стоїть осторонь цього питання. Ми дбаємо про своїх клієнтів і найближчим часом запропонуємо два рішення програмних РРО: Сashalot та СОТА Каса. Докладніше – у нашому матеріалі та відео.

Про новації з РРО для ФОП-платників єдиного податку 2-4 груп , а також для юросіб та як заповнити Заяву про реєстрацію програмного РРО у M.E.Doc читайте у Блозі бухгалтера.

З 03.08.2020 року система електронних платежів НБУ працюватиме за розширеним регламентом роботи: 23 години на добу 7 днів на тиждень.

ДПСУ розмістила оновлений Довідник типів об’єктів оподаткування станом на 27.07.2020 року.

Внесено зміни до Положення про ДПС, які наберуть чинності з дня опублікування, крім окремих норм, які запрацюють з 01.01.2021 р. Зміни значно розширюють право органів ДПС.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.