вгору

Підсумки тижня (з 29.05 по 01.06.2018)

Головною новиною минулого тижня була інформація про те, що незабаром в черговий раз зміняться форми податкової накладної, розрахунку коригування та порядок їх заповнення. Докладно про це – читайте у нашому матеріалі.

Нацбанк вніс зміни до порядку ведення касових операцій, згідно з якими підприємства повинні затвердити нові ліміти каси до 30 червня. Про всі зміни – дивіться тут.

Звертаємо увагу підприємств України, які працюють на європейському ринку та опрацьовують дані громадян ЄС, на те, що їм потрібно обов’язково отримати згоду на обробку персональних даних громадян ЄС згідно з новим порядком, який діє з 25 травня.

Для того, щоб отримати компенсацію витрат на оплату праці працевлаштованих переселенців, підприємствам потрібно укладати договори з центром зайнятості за новою формою.

Кабмін затвердив перелік послуг, що становлять загальний економічний інтерес, державна підтримка яких не потребує повідомлення та отримання дозволу від Антимонопольного комітету України.

А сама яскрава новина тижня – це те, що вже почалось літо. Отже відкрито сезон відпусток. У зв’язку з чим ми підготували для вас корисні матеріали на цю тему:

Відпускні: алгоритм розрахунку

Чи можна написати заяву про відпустку за день до її початку та як бути з відпускними?

Також ознайомтесь з рекомендаціями Мінпраці про те, коли та кому виплачувати премії.

Та не забувайте у разі потреби проводити індексацію зарплати, щоб уникнути штрафів, а про те, як її нарахувати у травні – червні роз’яснили фахівці Мінсоцполітики.