вгору

Підсумки тижня з 6 по 10 липня 2020 року

ДПС оновила довідники податкових пільг станом на 01.07.2020 року.  Довідники були доповнені новими пільгами, деякі пільги скасовано.

З 1 липня по 30 вересня 2020 року будуть проведені посилені заходи перевірки товарно-транспортних накладних з перевезення вантажів автотранспортом. Відповідне рішення було прийнято Урядом.

Також Уряд продовжив ліцензування експорту товарів протиепідемічного призначення до 1 серпня 2020 р.

З 01.07.2020 р. діє порядок автоматичного зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального і спирту етилового –  для перевірки повноти декларування та сплати акцизного податку платниками податку. До 1 жовтня 2020 року зіставлення здійснюється у тестовому режимі.

НБУ з 01.07.2020 року почав приймати звітність від небанківських фінансових установ. Нагадаємо, в M.E.Doc запроваджено подання звітності до НБУ, яку подають НФУ. Докладніше про це у відеороліку.

2 липня набрав чинності закон, яким оновлено класифікатор товарів ЗЕД, зокрема приведено у відповідність з міжнародним.

Мінфін затвердив зміни до Порядку обліку платників податків (ще не набрали чинності). Зокрема, змінено порядок формування та подання форми № 20-ОПП.

Для наших користувачів ми підготували Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc за червень 2020 р.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.