вгору

Подаємо пояснення до Таблиці даних при блокуванні ПН

У разі блокування реєстрації податкових накладних/розрахунку коригування платник ПДВ має право подати Таблицю даних платника ПДВ.

Такі вимоги визначені постановою КМУ «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» від 11.12.2019 р. № 1165 (далі - Постанова № 1165).

Варто зазначити, що Таблиця даних подається в електронній формі засобами електронного зв’язку з поясненням, в якому зазначається вид діяльності платника (з можливим зазначенням відомостей про наявні орендовані або власні приміщення, виробничі потужності, земельні ділянки, найманий персонал, залишки готової продукції, сировини). Пояснення подається у вигляді прикріпленого до Таблиці даних додатка.

Зверніть увагу! Таблиця даних платника ПДВ з поясненнями розглядається комісією регіонального рівня протягом п’яти робочих днів після її отримання. Це визначено п. 15 Постанови № 1165.

Про це зазначили податківці ДПС у Хмельницькій області.

Нагадаємо користувачам M.E.Doc, що заповнити форму Таблиці даних (ідентифікатор форми J/F1312303) та пояснення до неї (ідентифікатор форми – J/F1360102) можна у програмі.

У програмі M.E.Doc пояснення у вигляді прикріпленого додатка до Таблиці даних виглядають так:

блокування податкових накладних, ПДВ, таблиця даних

Зауважимо, що пояснення надаються у формі документа довільного формату, в якому зазначається назва, номер та дата документа, а також прикріпляється файл у форматі .pdf і розміром до 2 Мбайт вказаного документа:

ПДВ, блокування реєстрації накладних, таблиця даних

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.