вгору

Податкові агенти єдинників групи 3 – e-резидентів звітуватимуть за новою формою за надходження у банках

Наказом Мінфіну від 19.06.2023 р. № 331 затверджено форму Податкового розрахунку сум надходжень платника єдиного податку на рахунки у банках і суми утриманого з них податку. 

Відповідно до пп. «б» п. 296.11 Податкового кодексу України податкові агенти єдинників групи 3 – електронних резидентів зобов’язані подавати у строки, встановлені для податкового кварталу, податковий розрахунок сум надходжень платника третьої групи єдиного податку на рахунки у банках і сум утриманого з них податку за встановленою Мінфіном формою до контролюючого органу за основним місцем обліку. Відповідний розрахунок подається лише у разі зарахування коштів на рахунок платника єдиного податку третьої групи – електронного резидента (е-резидента). 

При цьому податкові агенти єдинників групи 3 – електронних резидентів окремо відображають обсяг надходжень на рахунок, що оподатковані за ставкою 5% від суми зарахованих коштів, та обсяг надходжень на рахунок, що оподатковані за ставкою 15% від суми зарахованих коштів (у разі перевищення відповідного ліміту). 

Наказ № 331 набере чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 20.07.2023 р. не є опублікованим. 

Про підстави та порядок набуття статусу е-резидента читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.