вгору

Податкові зобов’язання щодо земельного податку та орендної плати: чи можна подати одну декларацію?

Податківці нагадали, що плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Норми передбачені пп. 14.1.147 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Згідно з наказом Мінфіну від 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію» зі змінами та доповненнями надходження до бюджету земельного податку та орендної плати обліковується за окремими кодами класифікації доходів бюджету. В органах ДПС платнику, який одночасно є платником земельного податку та орендної плати, відкривають окремі інтегровані картки платника для обліку земельного податку та орендної плати.

З урахуванням викладеного, платнику, який є одночасно платником земельного податку та орендної плати, має подати до органу ДПС за місцем знаходження земельної ділянки окремо податкову декларацію з плати за землю щодо земельного податку та окремо щодо орендної плати.

Про це повідомило Головне управління ДПС у Дніпропетровській області.

Нагадаємо нашим користувачам, що у програмі M.E.Doc зручно подавати податкову декларацію з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) – ідентифікатор форми J/F0602006.

Про заповнення декларації з плати за землю у M.E.Doc читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.