вгору

Порядок оформлення результатів документальних перевірок змінять

ДПСУ повідомила про оприлюднення проекту наказу Мінфіну «Про внесення змін до розділу ІІІ Порядку оформлення результатів документальних перевірок дотримання законодавства України з питань податкового, валютного та іншого законодавства платниками податків» (далі – Проект наказу).

Згідно з пояснювальною запискою Проектом наказу заплановано приведення Порядку у відповідність до вимог Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг» від 12.01.2023 р. № 2888-ІХ (далі – Закон№ 2888), прийняття якого призвело до появи великої кількості нової специфічної термінології, яка почала використовуватися у фінансовій сфері з прийняттям Закону України «Про платіжні послуги» від 30.06.2021 р. № 1591-IX.

Зокрема, Законом № 2888 змінюється визначення податкового номера платника податків, згідно з яким у контролюючих органах ведеться облік платників податків, запроваджується можливість використання під час здійснення розрахункових операцій та контролю за їх використанням, під час здійснення розрахункових операцій та контролю за їх проведенням не тільки рахунків, відкритих у банках, а також рахунків/електронних гаманців такого платника податків в інших фінансових установах, небанківських надавачах платіжних послуг/емітентах електронних грошей.

Планується, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Про те, що порядок обліку платників податків змінять, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.