вгору

Повернення надміру сплаченого ЄСВ - новий проект наказу Мінфіну

ДПСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів» (далі - проект наказу).

Проект наказу визначає чіткий механізм повернення платникам ЄСВ або перерахування на відповідні рахунки помилково сплачених коштів ЄСВ, зокрема розмежовує обов’язки, покладені на структурні підрозділи податкового органу, органи Держказначейства, фонди загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування, та визначає терміни виконання цих обов’язків.

У проекті наказу перелік фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування приведено у відповідність до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», згідно з яким  реорганізовується Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду шляхом приєднання їх до Пенсійного фонду України.

Також, удосконалено форми заяви платника на повернення коштів та висновку про повернення з метою заповнення платіжної інструкції, форма якої містить нові реквізити. Форми звернень до ДПС та до фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування також змінено з урахуванням їх реформування.

Крім того, проектом наказу затверджується у новій редакції Порядок зарахування у рахунок майбутніх платежів ЄСВ на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів з урахуванням зазначених законодавчих змін.

Наказ набере чинності через 30 днів з дня його офіційного опублікування.

Більше новин читайте в Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.