вгору

Повернення товарів, що придбані на спрощенці з особливостями

Відповідно до п. 13 підрозд. 8 розд. XX Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до операцій з повернення товарів/необоротних активів, придбаних під час використання особливостей оподаткування, встановлених п. 9 підрозд. 8 розд. XX ПКУ, якщо такі операції з повернення здійснені не пізніше 31.10.2023 р., норми п. 192.2 ПКУ не застосовуються. 

Не вимагається підтвердження товарно-транспортними накладними, що складаються відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт», операцій з перевезення товарів/необоротних активів, придбаних покупцем під час використання особливостей оподаткування, встановлених п. 9 підрозд. 8 розд. XX ПКУ, у зв’язку з поверненням таких раніше поставлених товарів/необоротних активів у власність постачальника, а також у зв’язку з подальшим їх постачанням на користь того самого покупця, якщо такі операції з перевезення здійснені у період з 01.08.2023 р. по 31.10.2023 р. включно. 

Норми встановлені Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.06.2023 р. № 3219-ІХ

Про це повідомило ГУ ДПС у Дніпропетровській області. 

Статтю Відновлення реєстрації платником ПДВ: деякі особливості читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.