вгору

Продаж майна у податковій заставі - Порядки змінено

Кабмін постановою від 16.08.2024 р. № 931 “Про внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 р. № 1244”  вніс зміни до: 

  • Порядку зміни початкової ціни продажу майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі, в рахунок погашення його податкового боргу та оприлюднення інформації про час та умови проведення відповідних торгів; 
  • Порядку компенсації витрат, пов'язаних з організацією і проведенням торгів з продажу майна платника податків, що перебуває у податковій заставі, та оплати банківських послуг за перерахування коштів до відповідного бюджету. 

Зазначена постанова КМУ набрала чинності 22.08.2024 р. 

Таким чином порядки приведено у відповідність до Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства” від 23.02.2024 р. № 3603-IX. 

Так, термін “брокер (брокерська контора)” замінено терміном “член товарної біржі”.  

Крім того, виключено посилання на “уповноважені товарні біржі”, бо раніше Законом № 3603-IX було скасовано конкурсний відбір уповноважених товарних бірж на продаж майна, яке перебуває у податковій заставі. 

Про це повідомили податківці ДПС в Івано-Франківській області.  

Про те, у яких випадках потрібно узгоджувати з податківцями операції з майном, яке перебуває у податковій заставі, та про звільнення майна платника податків з податкової застави, читайте в Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.