вгору

Продовжено персональні економічні та інші обмежувальні санкції

Указом Президента від 14.05.2020 року № 184/2020  було введено в дію рішення РНБО України від 14.05.2020 року № 184/2020 (далі – Рішення №184), яким продовжено санкцій до окремих фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з Росією, а також російських іt-ресурсів. 

Строк застосування санкції – 3 роки (для деяких фізичних та юридичних осіб – 1 рік).

Як ми вже повідомляли раніше, санкції забороняють інтернет-провайдерам надавати послуги з доступу користувачам мережі Інтернет на території України до ресурсів сервісів «Mail.ru» (www.mail.ru) та соціально-орієнтованих ресурсів «Вконтакте» (www.vk.com), «Одноклассники» (www.ok.ru) тощо.

Також санкції стосуються, зокрема,  розробників бухгалтерських програм:

  • ТОВ «1С». У додатку 2 до Рішення № 184 серед інших обмежувальних заходів зазначено про  заборону здійснення державних закупівель товарів, послуг, робіт та використання державними підприємствами, установами і організаціями України програмних продуктів ''1C: Бухгалтерія 8 для України'' та інш. (перелік наведено у додатку 2, позиція 2);
  • ТОВ «Парус». Деякі представництва в Україні ТОВ «Парус» були  виключені із санкційних списків. Однак більшість представництв ТОВ «Парус» залишились під санкціями.

Було розширено обмежувальні заходи до АТ «Конструкторське бюро «ПАНОРАМА», а саме заборонено використання державними підприємствами, установами і організаціями України програмних продуктів  "Геоинформационная система "Панорама" та інші, перелік яких наведено у Додатку 3 до Рішення №184.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.