вгору

Пролонгація особливостей оподаткування для ІТ-сфери: законопроект ВРУ

У ВРУ зареєстровано законопроект від 28.07.2022 р. № 7611 "Про внесення змін до підрозділу 2 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України (щодо пролонгації особливостей оподаткування програмної продукції)", далі - законопроект № 7611.

Законопроектом № 7611 передбачається внесення змін до п. 26-1 підрозд. 2 розділу XX Податкового кодексу України (далі - ПКУ) в частині продовження дії до 1 січня 2028 року звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання програмної продукції. 

Нагадаємо, що п. 26-1 підрозд. 2 розділу XX ПКУ тимчасово, з 1 січня 2013 року до 1 січня 2023 року, звільняються від оподаткування ПДВ операції з постачання програмної продукції, а також операції з програмною продукцією, плата за які не вважається роялті.

Отже, законопроект № 7611 спрямований на подальшу пролонгацію терміном на наступні 5 років особливостей оподаткування ПДВ програмної продукції для ІТ-компаній, що на думку парламентарів створить підтримку державою рівня конкурентоспроможності та привабливості для іноземних та вітчизняних замовників національної індустрії інформаційних технологій.

Про особливості дії та оподаткування учасників режиму для ІТ-індустрії Дія Сіті читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.