вгору

Розрахунок транспортного податку: хто надає відомості ДПС?

Нагадаємо, справляння транспортного податку регулюється ст. 267 Податкового кодексу України (далі - ПКУ).

Відповідно до пп. 267.6.3 ПКУ органи внутрішніх справ зобов’язані подавати контролюючим органам за місцем реєстрації об’єкта оподаткування відомості, необхідні для розрахунку податку фізичними та юридичними особами.

Варто зазначити, що з квітня 2015 року органи, що здійснюють державну реєстрацію транспортних засобів, зобов’язані щомісяця, у десятиденний строк після закінчення календарного місяця подавати контролюючим органам відомості, необхідні для розрахунку та справляння податку фізичними та юридичними особами, за місцем реєстрації об’єкта оподаткування станом на перше число відповідного місяця. Форма подачі відомостей до ДПС встановлюється Мінфіном.

Про це нагадали податківці ДПС у Миколаївській області.

Зверніть увагу! Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію за встановленою формою, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Декларацію з транспортного податку (ідентифікатор форми - J0303602) можна заповнити та подати в програмі M.E.Doc.

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, декларація юридичною особою – платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

Транспортний податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до відповідного бюджету.

Нагадаємо, що фізичними особами транспортний податок сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, юридичними особамиавансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Докладніше про транспортний податок читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.