вгору

Що необхідно зазначити у реєстраційній заяві РРО, враховуючи вимоги Кодифікатора?

21.12.2021

У зв’язку із змінами, які стосуються адміністративно-територіального устрою в Україні, затвердженими наказом Мінрегіону від 26.11.2020 р. № 290, змінюються й форми звітності. Мова йде про перехід з кодів КОАТУУ на КАТОТТГ. 

Нагадаємо нашим користувачам, що КАТОТТГ - національний реєстр адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад України. Із впровадженням КАТОТТГ ведення КОАТТУ буде припинено.

Щодо реєстраційної заяви 1-РРО.

Для реєстрації реєстратора розрахункових операцій (далі - РРО) суб’єкт господарювання або його представник подає до контролюючого органу заяву про реєстрацію РРО за формою № 1-РРО (ідентифікатор форми - J/F1311405). Порядок реєстрації та застосування РРО, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затверджено наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547. Про первинну реєстрацію РРО читайте тут.

У графах розділу 3 «Дані щодо господарської одиниці» реєстраційної заяви № 1-РРО зазначаються дані щодо господарської одиниці, зокрема, код Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою України (далі – КОАТУУ) господарської одиниці.

Щодо реєстраційної заяви 1-КОРО.

Для реєстрації книги обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) суб’єкт господарювання або його представник подає до контролюючого органу заяву про реєстрацію КОРО та/або розрахункової книжки за формою № 1-КОРО (ідентифікатор форми - J/F1311304).

У графах розділу 4 «Дані щодо господарської одиниці» реєстраційної заяви за формою № 1-КОРО зазначаються дані щодо господарської одиниці, в якій використовується КОРО, зокрема, код КОАТУУ господарської одиниці, в якій використовується КОРО.

Отже, при заповненні реєстраційних заяв за формою 1-РРО та за формою 1-КОРО в графі «код КОАТУУ» необхідно вказувати одне із значень: код за КОАТУУ або код за КАТОТТГ.

Про це повідомили податківці ДПС в Одеській області.

Зазначимо, що користувачі Cashalot можуть зазначати при заповненні форми реєстраційної заяви програмного РРО – 1-ПРРО (ідентифікатор форми - J/F1316604).

РРО, КОРО, ПРРО, заява про реєстрація РРО

Про те, що зазначати у ф. 20-ОПП при зміні адміністративно-територіальної одиниці об’єктів оподаткування, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.