вгору

Що робити, коли в поданій таблиці даних платника ПДВ не зазначено види діяльності?

З 01.02.2020р. діє Постанова КМУ від 11.12.2019р. №1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (далі – Постанова № 1165).

Відповідно до п. 12 Постанови №1165 платник ПДВ має право подати до ДПС таблицю даних платника ПДВ (далі – Таблиця даних) за встановленою формою (додаток 5).

Про нові форми щодо блокування ПН/РК відповідно до Постанови №1165 читайте у нашому матеріалі.

Також нагадаємо, що всі форми доступні для користувачів програми M.E.Doc.

Так, у Таблиці даних зазначаються:

  • види економічної діяльності відповідно до КВЕД;
  • коди товарів згідно з УКТ ЗЕД, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України;
  • коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (далі – Державний класифікатор), що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України (п. 13 Постанови №1165).

Таблиця даних подається з поясненням, в якому зазначається вид діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність платника ПДВ (п. 14 Постанови №1165).

У разі коли платник ПДВ не зазначив в попередньо поданій до контролюючого органу Таблиці даних види діяльності, то такий платник може надати інформацію щодо видів діяльності шляхом подання нової Таблиці даних, в якій зазначає такі види діяльності та, відповідно, коди товарів згідно з УКТ ЗЕД та коди послуг згідно з Державним класифікатором.

Про це повідомили податківці ДПС у Дніпропетровській області.

Про те, що прийнята Таблиця даних не веде до автоматичного розблокування раніше заблокованих ПН/РК, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.

https://lh6.googleusercontent.com/ChOaBn-AvAAclvRH4f9kEl6akmhlMr0hoQ4iTX5boHaesBVblDzyoOEfkSEbgHg-1iAB8VS_UpOewBIN3XRnkR0UDh76SraWFyXNUai4jWS3HY42B4MI9gwB0XYaZNfTZBwcT-2S