вгору

Щодо подання фінзвітності на основі Таксономії UA МСФЗ XBRL

НКЦПФР повідомляє суб’єктів звітування, визначених ч. 5 ст. 12-1 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність», а також підприємства, які самостійно визначили доцільність застосування міжнародних стандартів для складання фінансової звітності, про обов’язок подання річної фінансової звітності та річної консолідованої фінансової звітності за 2020 рік, проміжної фінансової звітності та проміжної консолідованої фінансової звітності за 2021 рік, складеної на основі таксономії фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності в єдиному електронному форматі, до Центру збору фінансової звітності.

Відповідно до постанови КМУ від 22.09.2021 р. № 998, якою внесені зміни до Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою КМУ від 28.02.2000 р. № 419, термін подання такої звітності спливає 31 грудня 2021 року.

 Подання проміжної (квартальної) звітності до Порталу Центру збору фінансової звітності здійснюється тільки після подання річної фінансової звітності за 2020 рік.

Зверніть увагу, що подання фінзвітності у форматі іXBRL до Центру збору фінансової звітності можливе лише за умови здійснення суб’єктами звітування реєстраційних процедур (портал «Реєстрація суб’єктів звітування» та портал «Реєстрація користувачів на порталі СФЗ»).

Про це повідомлено на сайті СФЗ.

Більше новин на цю тему читайте у розділі МСФЗ (iXBRL) Блога бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.

З питань придбання модуля M.E.Doc Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL) звертайтесь за телефоном: +380 44 206 72 15.