вгору

Уточнююча декларація з податку на прибуток до річної фінзвітності: коли подається?

Нагадуємо, що річну фінансову звітність за 2020 р. з аудиторським висновком вперше слід подати не пізніше 10.06.2021 р. (включно). Ми повідомляли про це у матеріалі.

А як бути, якщо показники оприлюдненої фінзвітності змінилися?

У разі, якщо показники оприлюдненої разом з аудиторським звітом річної фінансової звітності зазнали змін порівняно з показниками звіту про фінансовий стан (баланс) та звіту про прибутки та збитки та інший сукупний дохід (звіту про фінансові результати), що були подані разом з податковою декларацією з податку на прибуток підприємств за 2020 рік, та такі зміни вплинули на показники такої річної декларації, платники податку на прибуток, які відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» зобов’язані оприлюднювати річну фінансову звітність та річну консолідовану фінансову звітність разом з аудиторським звітом, подають уточнюючу декларацію до річної податкової декларації за 2020 рік (J0100118) у строк не пізніше 10.06.2021 р.

Про це повідомив Офіс ВПП ДПС.

Отже, якщо внаслідок виявлених у фінзвітності помилок підлягають уточненню показники декларації, таке уточнення здійснюється:

  • шляхом подання уточнюючої декларації, із поданням до неї уточненої фінзвітності за відповідний звітний період;
  • у складі звітної декларації з поданням до додатка ВП фінансової звітності за звітний (податковий) період, що уточнюється, із зазначенням позначки в таблиці 3 «Наявність поданих до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств додатків – форм фінансової звітності за звітний (податковий) період, що уточнюється» додатка ВП до декларації.

Враховуючи зазначене, якщо показники уточнюючої фінансової звітності не вплинули на показники Декларації, платник податку подає уточнюючу фінансову звітність за відповідний звітний період у такому самому порядку, як і фінансову звітність, що уточнюється, без подання уточнюючої Декларації. Відповідь розміщено на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 102.20.02.

Про те, з чого складається комплект фінзвітності до декларації з податку на прибуток, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc. Також приєднуйтесь до нашого Telegram-каналу.