вгору

Увага платників акцизу! Чекайте на нову форму акцизної накладної

Мінфін власним наказом від 27.11.2020 р. № 729 змінив форму акцизної накладної та інші форми для платників акцизу. Про доопрацьований проєкт наказу Мінфіну ми писали у матеріалі.

Змінено такі форми:

  • заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів;
  • акцизної накладної форми «П»;
  • акцизної накладної форми «С»;
  • розрахунку коригування акцизної накладної форми «П»;
  • розрахунку коригування акцизної накладної форми «С»;
  • заявки на поповнення (коригування) залишку пального;
  • заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового.

Також змінився й Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового.

 Наказ № 729 набирає чинності протягом 30 днів з дня його офіційного опублікування. Документ опублікований в "Офіційний вісник України", 2020, № 101 (28.12.2020), тому набирає чинності з 27.01.2021 р. Це підтвердили податківці.

Після набрання чинності наказом № 729 втратить чинність наказ Мінфіну від 19.06.2019 р. № 262 «Про затвердження форм заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів, акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового, Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового».

Матеріали щодо алгоритмів заповнення акцизної накладної форми «С» та «П», реєстрації АН (на пальне) у M.E.Doc, а також заяви на реєстрацію платника акцизного податку та акцизних складів в оновленому розділі M.E.Doc читайте у Блозі бухгалтера та в розділі Інформер програми M.E.Doc. Приєднуйтесь до нашого Telegram-каналу.