вгору

Увага! Суб’єкти звітування повинні подати до ЦЗФЗ оновлений корпоративний профіль

23.06.2021 року суб’єктам звітування, які відповідно до законодавства повинні подавати фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність на основі таксономії фінансової звітності за міжнародними стандартами в єдиному електронному форматі до Центру збору фінансової звітності, були надіслані запити на оновлення корпоративного профілю станом на 30.06.2021 року.

У зв’язку з цим ЦЗФЗ повідомляє наступне.

З метою забезпечення підготовки фінансової звітності за МСФЗ з урахуванням особливостей фінансово-господарської діяльності українських суб’єктів господарювання, до Таксономії UA XBRL МСФЗ було інтегровано окремі розширення, т.н. «Точки входу», які надають можливість обрати один з двох варіантів складання фінансової звітності для суб’єктів господарювання (за виключенням банків), зокрема:

  • у випадку розкриття інформації з наданням класифікації активів та зобов’язань на поточні/непоточні та розкриття витрат – за функцією витрат, він обирає таксономію 210-310 з формами [210000] та [310000];
  • при наданні інформації у звітності для балансових показників у порядку ліквідності та для витрат – за характером витрат, обирається таксономія 220-320 з формами [220000] та [320000].

Вибір має зробити безпосередньо суб’єкт господарювання, керуючись вимогами МСФЗ та у відповідності з обліковою політикою.

Докладніше щодо вибору точок входу, звітів та приміток для заповнення - у матеріалі.

Також, зазначену вище інформацію необхідно вказати у корпоративному профілі суб’єкта звітування.

Таким чином, у термін до 15.07.2021 року суб’єкти звітування повинні подати до ЦЗФЗ оновлений корпоративний профіль із обов’язковим наданням інформації про метод складання фінансової звітності згідно із надісланими запитами (чернетками).

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.