вгору

Вартість ліцензії для оптової торгівлі алкоголем та тютюном

Нагадаємо, оптова торгівля на території України алкогольними напоями та тютюновими виробами здійснюється за наявності у суб’єктів господарювання (у тому числі іноземних суб’єктів господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) усіх форм власності ліцензії на оптову торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. Це регулюється Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР (далі – Закон №481).

Відповідно до ст. 15 Закону №481 річну плату за ліцензії на право оптової торгівлі встановлено у таких розмірах:

  • алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту) – 500000 грн;
  • тютюновими виробами – 500000 грн;
  • сидром та перрі (без додання спирту) – 780 грн;
  • виключно пивом для виробників пива з обсягом виробництва до 3000 гектолітрів на рік – 30000 грн, обсяг виробництва розраховується з дня внесення плати за ліцензію до дня внесення наступного платежу.

Ліцензії на право оптової торгівлі видаються терміном на 5 років ДПС.

Про це зазначили податківці ДПС у Тернопільській області.

Зверніть увагу! За здійснення оптової торгівлі алкогольними та тютюновими виробами без наявності ліцензії (крім випадків, передбачених законом) передбачено застосування штрафних санкцій у розмірі 200% ціни отриманої партії товару, але не менше 17000 грн.

Про зразок заяви для отримання ліцензії на торгівлю алкоголем та тютюном та чи можна призупинити дію ліцензії, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.

https://lh6.googleusercontent.com/ChOaBn-AvAAclvRH4f9kEl6akmhlMr0hoQ4iTX5boHaesBVblDzyoOEfkSEbgHg-1iAB8VS_UpOewBIN3XRnkR0UDh76SraWFyXNUai4jWS3HY42B4MI9gwB0XYaZNfTZBwcT-2S