вгору

Важливо! ФОП 1-3 групи зможуть подавати об’єднану звітність найближчим часом

ДПС повідомила, що об'єднана звітність за формами F0103307 та F0103405, подана в електронному вигляді, буде прийматись від ФОП-єдинників 1-3 груп найближчими днями.

Це пов’язано з тим, що на даний час удосконалюється взаємодія інформаційно-телекомунікаційної системи щодо приймання та обробки звітності, зокрема, в органах ПФУ.

Зверніть увагу! Граничний термін подання декларації платника єдиного податку - 11 травня 2021 року.

Податківці звертаються до платників з проханням із розумінням поставитись до тимчасових незручностей і дякують за співпрацю!

З 1 квітня 2021 року запроваджені податкові декларації платників єдиного податку фізичних осіб-підприємців та податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків-фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску.

Нагадаємо, що ФОП 3-ї групи подають податкову декларацію платника єдиного податку фізичної особи-підприємця за формою F0103307. ФОП 1-2 груп подають податкову декларацію платника єдиного податку фізичної особи-підприємця за формою F0103405.

Податкові декларації (ідентифікатори форм F0103307, F0103405) та податковий розрахунок (ідентифікатор форм J/F0500106) розроблені та запроваджуються для забезпечення виконання вимог законів України від 19 вересня 2019 року № 115-ІХ та № 116-ІХ, якими змінено порядок подання звітності про нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Зокрема, передбачено подання звітності про нарахування ЄСВ у складі звітності з ПДФО до податкового органу за основним місцем обліку платника ЄСВ у строки та у порядку, що встановлені Податковим кодексом України.

Про це повідомили податківці ДПС у Запорізькій області.

Звертаємо увагу! Всі форми об’єднаної звітності та податкові декларації доступні для заповнення в програмі M.E.Doc.

Докладніше про те, як заповнити Додаток 1, Додаток 4ДФ та Додаток 5, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.