вгору

Відмова у наданні відпустки працівнику критичної інфраструктури протягом двох років поспіль: чи можлива?

Як ми вже повідомляли, працівнику, залученому до роботи на обєкті критичної інфраструктури у період дії воєнного стану, роботодавець може відмовити у наданні відпустки. А якщо це відбувається два роки поспіль? 

Фахівці Держпраці впевнені: так, роботодавець може відмовити у наданні працівнику відпустки протягом двох років поспіль, але у випадках, коли працівник виконує роботу на об’єкті критичної інфраструктури. 

До речі, Перелік об’єктів, що належать до критичної інфраструктури, визначені Законом України «Про критичну інфраструктуру». 

Працівникам, не залученим до виконання робіт на таких об’єктах, роботодавець не може відмовити у наданні відпусток, надання яких здійснюється в обов’язковому порядку (щорічні відпустки у встановлені графіком строки, навчальні, творчі, для участі у змаганнях, працівникам, які мають дітей тощо). А у наданні відпустки поза графіком може бути відмовлено. 

Матеріал Трудові відносини під час воєнного стану: що змінилося? читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.