вгору

Відмова у реєстрації ПРРО: що необхідно знати?

06.10.2020

Нагадаємо, що з 01.08.2020 р. програмні РРО можуть використовуватись поряд із класичними.

Програмний РРО (далі – ПРРО) є програмою, яка може бути встановлена на будь-який гаджет (смартфон, планшет, ноутбук тощо).

За наявності підстав для відмови в реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) фіскальний сервер формує повідомлення про відмову в реєстрації ПРРО із зазначенням підстав для такої відмови (п. 6 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» (далі – Порядок № 317).

Відмова у реєстрації ПРРО формується, у разі якщо:

  • автоматизованою перевіркою виявлено недотримання загальних вимог щодо електронного документообігу (обов’язковість та/або послідовність підписання електронного документа, невідповідність електронного документа затвердженому формату (стандарту), незаповнення обов’язкових реквізитів, недійсність електронних підписів та/або печаток підписантів Заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за ф. № 1-ПРРО, ідентифікатор форми J/F1316602 (далі – Заява), непідтвердження права підписанта на подання Заяви тощо);

Про те, як заповнити Заяву про реєстрацію ПРРО у M.E.Doc, читайте у нашому матеріалі.

  • ПРРО із зазначеним у Заяві найменуванням вже зареєстрований;
  • щодо господарської одиниці, вказаної у Заяві, суб’єкт господарювання не повідомив про такий об’єкт оподаткування контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 Податкового кодексу України або згідно з таким повідомленням відповідний об’єкт є закритим чи не експлуатується суб’єктом господарювання;
  • суб’єкта господарювання не включено до ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань;
  • виявлено розбіжності даних, вказаних у Заяві, з даними щодо обліку та реєстрації суб’єкта господарювання в контролюючих органах як платника податків.

Про це зазначили податківці ДПС у Полтавській області.

Нагадаємо, чудовою альтернативою класичним РРО є сучасний, зручний програмний сервіс Cashalot від розробника M.E.Doc.

Докладніше про ПРРО читайте у матеріалах:

Більше новин - у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.