вгору

Відправка звітів у головну установу – з модуля Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL)

Шановні користувачі модуля Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL)! Пропонуємо Вам корисну доробку в рамках консолідації звітів – можливість відправляти звіти з підпорядкованої організації у головну установу. Така функція доступна з оновлення 11.02.061.

Зверніть увагу! Для відправки звітів підпорядкована організація повинна мати ліцензії на модуль Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL) та Подача звітів тільки у головну установу. А отримання звітів головною установою доступно за наявності ліцензій на модуль Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL) та M.E.Doc.Корпорація.

Відправка пакетів звітності МСФЗ в головну установу здійснюється з використанням гарантованої доставки через платформу ПТАХ. Налаштування електронної пошти для відправки документів не потрібно.

Відправити звіт в головну установу легко, зробивши декілька кроків.

1. Виділіть ярлик або документ пакета у таблиці розділу.

2. Виконайте команду меню Файл – Відправити в головну організацію (рис. 1).

Рис. 1

3. У вікні оберіть шлях до каталогу з секретними ключами та введіть пароль. Натисніть ОК, щоб підписати пакет (рис. 2).

Рис. 2

4. Далі у наступному вікні для шифрування пакету документів також оберіть шлях до каталогу з секретними ключами, введіть пароль. Натисніть ОК.

5. Виконується відправка пакета звітності в головну установу. ЄДРПОУ головної організації, в яку відправляються звіти, визначається ліцензією і відображається в розділі програми Адміністрування – Керування кодом доступу, вкладка Подання.

6. Програма повідомить про результат виконання операції (рис. 3).

Рис. 3

Надісланий у головну установу пакет документів набуває статусу Відправлено.

На боці головної установи звіти, отримані від підпорядкованих підприємств, доступні у розділі програми Прийом та обробка звітності – Реєстр консолідованих звітів. Документи набувають статусу Імпортований.

Докладніше про те, як створити консолідований звіт в M.E.Doc, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.