вгору

Виплата доходів на користь нерезидентів неприбутковою організацією: що зі звітністю?

При виплаті доходів на користь нерезидентів на неприбуткову організацію покладено зобов’язання з утримання податку з доходів нерезидента, який перераховується до бюджету.

Згідно з абз. дев’ятим п. 46.2 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) неприбуткові підприємства, установи та організації, визначені пунктом 133.4 ПКУ, подають:

  • Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 17.06.2016 р. № 553, у редакції наказу Мінфіну від 28.04.2017 р. № 469 (далі – Звіт);
  • річну фінансову звітність.

Разом зі Звітом неприбуткові організації, які утримують та вносять до бюджету податок на доходи нерезидентів, мають надати Податкову декларацію з податку на прибуток підприємств, форма якої затверджена наказом Мінфіну від 20.10.2015 року № 897 (далі – Декларація).

Слід звернути увагу, що такі організації у Декларації, крім рядка 23 ПН, де зазначається сума сплаченого податку при виплаті доходів нерезидентам у звітному періоді, та таблиці 1 «Розрахунок (звіт) податкових зобов’язань нерезидентів, якими отримано доходи із джерелом їх походження з України» додатка ПН до рядка 23 ПН Декларації, інші показники не заповнюють та інші додатки до Декларації не подають.

Роз’яснення розміщено на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР» (категорія 102.04) та на сайті ДПСу Львівській області.

До відома! Звіт (ідентифікатор форми J0101911), Декларацію (ідентифікатор форми J0100118) та фінансову звітність зручно подавати у програмі M.E.Doc.

Про відповідальність за порушення порядку утримання та сплати податку на доходи нерезидентів читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.