вгору

Заповнення нових форм щодо місць зберігання

Нагадаємо нашим користувачам, що в останньому оновленні (11.02.068) програми M.E.Doc з'явилися нові форми заяв щодо місць зберігання. Докладніше про це ми писали тут.

У цьому матеріалі зосередимо увагу користувача на заповненні зазначених форм щодо місць зберігання спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Отже, зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів здійснюється в місцях зберігання, внесених до Єдиного державного реєстру місць зберігання спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів (далі – Єдиний реєстр), незалежно від того, кому належить таке місце зберігання, або того, за заявою якого суб’єкта господарювання (у т. ч. іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) таке місце зберігання було внесено до Єдиного реєстру.

Як заповнити Заяву про внесення до Єдиного реєстру?

У програмі М.Е.Doc є розділ Облік акцизного податку, в якому є Реєстр ліцензій та місць зберігання (рис. 1).

місяця зберігання, алкогольні та тютюнові вироби

Рис. 1

Крок 1. Створення Заяви

Для того, щоб створити Заяву про внесення/внесення змін/виключення місць зберігання до/з Єдиного Державного реєстру, скористайтесь меню Файл-Створити або кнопкою спирт, алкогольні напої.

Із наданого переліку Заяв оберіть Заяву на внесення місць зберігання спирту до Єдиного Державного реєстру (рис. 2).

місце зберігання, акцизний податок

Рис. 2

В окремому вікні відкриється бланк Заяви про внесення місць зберігання спирту (ідентифікатор форми - J/F1318501), рис. 3:

місце зберігання, алкогольні напої

Рис. 3

Аналогічно створюється Заява про внесення місць зберігання алкогольних напоїв та/або тютюнових виробів (ідентифікатор форми - J/F1318601).

Крок 2. Заповнення бланку Заяви

Заповніть всі необхідні комірки бланку. Зверніть увагу, якщо у Вашій Картці підприємства внесені дані щодо податкового номера, коду контролюючого органу та його найменування, контактних даних Вашої організації тощо, то ці дані  будуть автоматично підтягнуті в бланк Заяви. І що є значним “плюсом” - не доведеться все це вносити вручну.

! Тож маленька порада - не забувайте коректно вносити всі дані в Картку підприємства.

Обов'язково вкажіть причину заповнення даної Заяви (внесення місця зберігання, внесення змін до ЄДР, виключення місця зберігання), а також Вид та Код (спирту чи продукції (алкогольної чи тютюнової)), рис. 4 - 5:

місце зберігання, спирт, акцизний податок

Рис. 4

місце зберігання, тютюнові вироби

Рис. 5

Для того, щоб обрати Вид та Код, користуйтесь Довідником (рис. 6):

місце зберігання, Єдиний реєстр місць зберігання

Рис. 6

Крок 3. Додаткові документи

Користувач має змогу додати до Заяви Документи довільного формату (ідентифікатор форми - J/F1360102), надавши сканкопії документів та зазначивши перелік цих документів у табл. 10 Заяви (рис. 7):

ЄДР, реєстр форм

Рис. 7

В Реєстрі форм при  створенні Заяви про внесення місць зберігання автоматично створюється і Документ довільного формату (рис. 8):

Реєстр форм, ЄДР

Рис. 8

Нагадаємо, що додатковими документами можуть бути:

  • документ, що підтверджує право користування приміщенням;
  • довідка про відповідність місця зберігання спирту установленим вимогам;
  • нотаріально засвідчена копія ліцензії на відповідний вид діяльності;
  • копія документа, що підтверджує право користування приміщенням (договір оренди, свідоцтво на право власності тощо).

Крок 4. Перевірка, збереження створеного документа

Всі документи, які заповнює користувач, необхідно Перевірити, натиснувши місце зберігання, ЄДР. У разі відсутності помилок (якщо вони будуть, програма попередить, підсвітивши їх червоним кольором) не забуваємо натиснути ЗберегтиЄДР, реєстр форм .

Ось і все! Як завжди - нічого складного разом із M.E.Doc.

Більше корисної інформації читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.