вгору

Застосування РРО або ПРРО при наданні ломбардами фінпослуг

02.11.2021

Як відомо, ломбарди належать до фінансових установ і здійснюють свою діяльність у сфері надання фінансових послуг, зокрема, надання коштів у позику.

Податківці ГУ ДПС у м. Києві нагадали, що суб’єкти господарювання, які здійснюють свою діяльність у сфері надання фінансових послуг, зокрема, надання коштів у позику ломбардами, повинні проводити розрахункові операції із застосовуванням РРО або ПРРО.

Це випливає з п. 1 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 року № 265/95-ВР (далі – Закон № 265), у якому зазначено: суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО.

Нагадаємо нашим користувачам, що М.Е.Doc пропонує комплексне рішення для бізнесу Cashalot, яке має низку корисного функціоналу для розвитку Вашого бізнесу. Для ломбардів можна налаштувати режим роботи ПРРО – ломбардні операції, який призначений для проведення ломбардних операцій, таких як надання кредитів, видачі коштів під заставу, а також надання інших супутніх послуг.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.