вгору

Завершено державну реєстрацію наказів Мінфіну про застосування програмних РРО

13.07.2020

Мін’юст зареєстрував наказ Мінфіну про порядок реєстрації та застосування програмних РРО, а також наказ про затвердження форм і змісту розрахункових документів.

Зокрема, наказом від 23.06.2020 року № 317 безпосередньо затверджено порядки реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО); визначення діапазону, видачі, резервування, використання фіскальних номерів, що присвоюються електронним розрахунковим документам під час роботи ПРРО в режимі офлайн.

Другим наказом від 18.06.2020 року № 306:

  • вдосконалено форму і зміст розрахункових документів щодо РРО та/або ПРРО;
  • затверджено нову форму розрахункового документа для операцій з видачі готівкових коштів держателям електронних платіжних засобів;
  • забезпечено можливість зазначення штрихкодів товарів.

У тому числі, зміни торкнулись Порядків щодо реєстрації РРО та книг обліку розрахункових операцій, зокрема щодо можливості створення документів у паперовій та/або електронній формі.

Ці накази набирають чинності з 01.08.2020 року, але не раніше дня їх офіційного опублікування.

Нагадаємо нашим читачам, що запровадження програмних РРО передбачено Законом України від 20.09.2019 року № 128 - IX. Застосовувати програмні РРО можна буде вже з 01.08.2020 року.

Про зміни у застосуванні РРО читайте у Блозі бухгалтера та в Інформері програми M.E.Doс, а також на нашому Telegram-каналі.