вгору

Зміна адміністративного району СГ: що слід знати?

Для надання права підпису e-документів іншим особам, яким делеговано право підпису, автор електронного документа повідомляє про таких осіб контролюючий орган, на обліку в якому перебуває автор, шляхом направлення повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого електронного підпису в електронному вигляді за формою згідно з додатком 1  (ідентифікатор форми J(F)1391103).  Це передбачено п. 3 розд. ІІІ Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіну від 06.06.2017 р. № 557. 

Нагадаємо, що платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у ДПС за місцезнаходженням юросіб, їх відокремлених підрозділів, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку). 

У разі проведення держреєстрації зміни місцезнаходження або місця проживання платника податків, внаслідок якої змінюється контролюючий орган, в якому на обліку перебуває платник податків, а також у разі зміни податкової адреси платника податків, контролюючими органами за попереднім та новим місцезнаходженням (місцем проживання) платника податків проводяться процедури відповідно зняття з обліку/взяття на облік такого платника податків (абз. перший п. 66.3 Податкового кодексу України). 

При зміні місцезнаходження або місця проживання платника, внаслідок чого змінюється контролюючий орган, Повідомлення направляється до контролюючого органу, де платник перебуває на обліку. 

Про це інформує Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП. 

Про перереєстрацію юрособи у разі зміни місцезнаходження в межах одного району та порядок заповнення повідомлення про надання інформації щодо КЕП читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та нашому Telegram-каналі.