вгору

Зміни до форми декларації екоподатку: є проект наказу

ДПСУ на своєму сайті оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації екологічного податку» (далі – проект Наказу).

Проект Наказу розроблено з метою спрощення податкової звітності для платників податків.

Проектом наказу вносяться зміни до Податкової декларації екологічного податку, затвердженої наказом Мінфіну від 17.08.2015 р. № 715, у частині виключення з Податкової декларації екологічного податку та додатків до неї:

  • рядків щодо визначення суми пені;
  • приміток до таких рядків щодо порядку обчислення суми пені;
  • позиції «Ця частина Податкової декларації заповнюється посадовими особами контролюючого органу» щодо зазначення посадовими особами контролюючих органів результатів проведення камеральної перевірки Податкової декларації.

Згідно з пояснювальною запискою реалізація проекту Наказу сприятиме зменшенню навантаження на платників екологічного податку у частині обчислення суми пені у Податкових деклараціях, оскільки програмне забезпечення ІКС ДПС забезпечує можливість виконувати обробку податкової звітності, у т. ч. обчислення суми пені та проведення камеральної перевірки поданої звітності, автоматично.

Нагадуємо нашим користувачам, що чинну форму декларації екоподатку (ідентифікатор – J/F0302005) зручно подавати в програмі M.E.Doc.

Про нюанси сплати екоподатку та подання податкової декларації, а також про звільнення від сплати екологчного податку відповідно до Закону № 3050 читайте в Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.