вгору

Зміни до постанови КМУ щодо компенсації витрат за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

Мінекономіки оприлюднило проєкт постанови КМУ “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 р. № 893” (далі - проєкт постанови). 

Зазначений проєкт постанови розроблено з метою вдосконалення механізму виплати компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю шляхом розширення кола осіб, які мають право скористатися компенсаторним механізмом, що в свою чергу збільшить на ринку праці можливості осіб з інвалідністю у працевлаштуванні. 

Так, проєктом постанови пропонується охопити програмою нові категорії, а саме:  

  • самозайнятих осіб з інвалідністю, фізичних осіб - підприємців, які є особами з інвалідністю; 
  • демобілізованих осіб з інвалідністю, які повертаються на попереднє місце роботи чи розпочинають (продовжують) власний бізнес як самозайняті чи фізичні особи - підприємці.  

Крім цього, перелік допоміжних засобів, за який можна отримати компенсацію, доповнено технічними засобами, програмним забезпеченням та послугами, які забезпечують переклад з/на українську жестову мову, як офлайн, так і онлайн. 

Про те, як отримати компенсацію за облаштування робочого місця працевлаштованої людини з інвалідністю та що отримають роботодавець та працівник у разі працевлаштування людей з інвалідністю, читайте в Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.